Veel belangstelling Slimme Meter en energie besparen in het Zonnehuis

Het Zonnehuis in Tuindorp Oostzaan stroomde dinsdag 22 november al snel vol. Bijna 180 bewoners kwamen langs tijdens de voorlichtingsavond Slim besparen met de Slimme Meter. In Tuindorp Oostzaan vervangt netbeheerder Liander de komende maanden alle meters voor een slimme meter. Bewoners wilden graag meer over de werking van de Slimme Meter en konden direct een afspraak maken met de aannemer of de energiecoach van het wijksteunpunt.

Het ASW, Wijksteunpunt Wonen Noord en bureau Quintens willen met deze voorlichtingsavonden het moment van plaatsing van de slimme meter in Amsterdamse wijken benutten om met bewoners in gesprek te gaan over energie besparen. Want dat je met de slimme meter niet vanzelf gaat besparen bleek deze week wel uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving. Tijdens de avond toonden we daarom een simpel display dat real-time laat zien hoeveel je in huis verbruikt. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat gebruik van zo’n display op de keukentafel of aan de muur van de woonkamer wel degelijk tot energiebesparing kan leiden.

In het Verenigd Koninkrijk ontvangt iedereen bij het plaatsen van de slimme meter meteen zo’n display. In Nederland is dat helaas niet het geval. Het ASW en Quintens buigen zich de komende maand samen met een aantal gemeenten uit het land over de mogelijkheden om dit toch te gaan doen. Dat er interesse voor is, bleek wel uit het grote aantal bewoners dat zich in het Zonnehuis als belangstellende aanmeldde.

p1070562-klein

p1070551-klein

p1070571-3x4-klein

p1070570-3x-4-klein

p1070552-klein

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrBuffer this pageEmail this to someone